ВЕСТИ | 4. Мај 2017. | 08:34
Продужен рок за пријаву за програме подршке РАС

Развојна агенција Србије (РАС) продужила је рок за подношење пријава заинтересованих предузетника за програме подршке привреди у оквиру кампање „Креирај живот“ до 19. маја ове године.

Укупна вредност програма, расписаних почетком марта ове године, је око милијарду динара, а до сада је пристигло више стотина пријава по програмима.

„С обзиром на висину средстава које је држава издвојила за подршку привреди, кроз програме које спроводи РАС, ове године имамо могућност да подржимо највише предузетника до сада. С тим у вези, и поред великог броја пријава, програми су и даље отворени, а овом приликом позивамо потенцијалне и постојеће предузетнике да аплицирају за бесповратна средства која су им на располагању“, истакла је извршна директорка РАС Тамара Јуренић.

Највише интересовања изазвао је програм подршке почетницима у пословању „Старт ап“, за који је опредељено око 120 милиона динара. Поред тог програма, до 19. маја ове године, отворени су програми за унапређење иновација, промоцију извоза, подршку извозницима, подршку развоју конкурентности, док су остали програми отворени до утрошка средстава.

Бесповратна средства се додељују кроз суфинансирање пројеката у различитим категоријама: до 70% за почетнике, до 50% за постојеће фирме и до 60% за организације и институције.

Свим заинтересованим привредницима је, поред РАС, на располагању мрежа од 16 регионалних развојних агенција широм Србије.

Више информација на:

011/3398900 ioffice@ras.gov.rs.

 

Ову вест је препоручило 2 особа